Produse congelate

Despre produsele congelate

Parerea eronata a consumatorilor despre produsele congelate apare din cauza faptului ca in general aceste alimentele sunt mai ieftine decat cele proaspete si probabil din cauza influentei venite din perioada dinainte de 1989, cand foarte multa lume in Romania folosea congelatorul pentru a pastra pentru o perioada cat mai lunga produse alimentare legume, carne, paine, chiar si produse semipreparate. Acest comportament fiind impus de lipsa din magazine a produselor alimentare si lipsa de predictibilitate in disponibilitatea produselor.

De ce este o parere gresita? Pentru ca diverse studii au aratat de-a lungul timpului ca inghetarea nu blocheaza substantele nutritive ale produselor. Mai mult, se pare ca lantul de productie si aprovizionare pentru produsele congelate este mai sigur decat cel pentru produse fresh, care are mai multe riscuri de “rupere” a lantului de frig pe transport, depozitare si multiplelor manipulari pana la raft si ulterior pana la consumul propriu-zis. Aceste multiple manipulari ale produselor proaspete pot aduce cu sine alterarea proprietatilor si calitatii produselor cu posibil impact in siguranta alimentara, in gust, textura si aspectul produsului ce urmeaza sa fie consumat.

Emma Boyland specialist englez in nutritie si alimentatie vorbeste despre un experiment in cadrul caruia mai multe produse proaspete au fost depozitate intr-un frigider timp de trei zile si altele au fost tinute intr-un congelator. Concentratiile de antioxidanti si alte componente nutritive cheie (vitamine si minerale) au scazut in cazul produselor tinute in frigider si erau mai mici decat cele ale alimentelor pastrate in congelator. In plus, British Frozen Food Federation arata ca in urma unor teste s-a dovedit ca alimentele congelate si cele proaspete au acelasi gust.


IQF (individual quick frozen)

Avansul tehnologic recent permite productia produselor congelate prin procedeul IQF, cu impact extraordinar in gust si calitate. Folosind aceste tehnologii noi de congelare se pot produce diverse produse semipreparate dupa retete traditionale din diverse zone din lume care altfel nu ar fi putut fi accesibile consumatorilor din Romania sau din alte tari. Astfel produse traditionale disponibile pana acum doar in restaurantele locale pot fi acum disponibile in varianta congelata, oriunde in lume.

Congelarea casnica are loc la -18 °C intr-un ritm lent ce poate dura pana la 24 de ore. Prin acest procedeu in produs apar cristale mari de gheata ce distrug fibrele, structura interioara si se formeaza blocuri compacte de alimente. Este indicat ca in congelatorul de acasa doar sa stochezi alimente congelate cumparate de la magazin.

Prin IQF toate produsele sunt congelate rapid si individual, bucata cu bucata. Congelarea este rapida (secunde), la temperaturi extrem de joase variind in functie de produs intre -40-70 °C. Acesta este un proces prin care gheata formeaza cristale mici si uniform distribuite, fara a distruge fibra alimentelor si care ajuta la pastrarea proprietatilor ca gust, culoare si textura.

De asemenea, in anii anteriori, o greseala majora facuta in procesul de decongelarea casnica era ca acesta se facea de regula la tempertura mediul ambient cand de fapt ea trebuia facuta in frigider pentru a pastra calitatea si gustul produsului. Produsele congelate prin metoda IQF, in general nu mai trebuie decongelate, ele se pot prepara fara decongelare prealabila, direct dar trebuie respectat modul de preparare recomandat de catre producator.


Belfoods importator de produse congelate

Firma Belfoods a inceput sa importe produse congelate care acopera diverse categorii de produse precum produse de carne, panificatie, semipreparate etc. In general ne-am axat pe produse traditionale, cu un gust si de o calitate deosebita. Partenerii nostri sunt producatori de renume in domeniu din Franta, Belgia si Olanda precum: Socopa-Bigard-Charal, Marie Surgeles, Francaise de Gastronomie, Vitacuire, Friedrich Surgeles, din Franta / Ovi, Frima, OrienBites din Belgia / Schouten din Olanda.

Produsele sunt usor de pregatit (la cuptor, gratar, tigaie tip wok) cu mod de pregatire descris pas cu pas, cu eticheta in limba romana pe fiecare produs in parte.

Produsele congelate importate de noi sunt pentru cele doua canale Retail si Horeca, cu diferenta in mod de ambalare si pret pe unitate (bucata).
O parte din produsele congelate importate de noi se pot regasi in Carrefour, formatul de magazin mare tip Hypermarket.


       


Socopa este cel mai mare producator de produse si semipreparate din carne din Franta, producand sub 3 marci binecunoscute: Socopa, Bigard si Charal.
Firma noastra importa sub brandul Socopa produse pentru retail si Horeca:

-       Socopa - Burger tip macelaresc 100% vita Charolaise, 8buc x 125g / 1000g

-       Socopa - Hamburger cu carne de vita Franta, 4buc x 100g / 400g

-       Socopa - Muschi de vita Franta - piesa Horeca

-       Socopa - Antricot de vita Franta - fara os, portionat - Horeca

-       Socopa - Tartar de vita Franta, taiat la cutit - Horeca - portie de 180g + sos specific de tartar 45g

   De la Marie Surgeles importam specialitati de patisserie, retete traditionale frantuzesti:

-       Marie Surgeles - Quiche Lorraine, 8buc x 100g / 800g

-       Marie Surgeles - Paella cu pui - 300g

-       Marie Surgeles - Placinta ciobanului - 300g

-       Marie Surgeles - Crepe cu jambon si branza, 20buc x 50g / 1000g


   


 
De la Friedrich importam tarte flambee (flammekueche) cu retete traditionale alsaciene. Acest produs este cunoscut ca si pizza franceza.
-        Friedrich - Flammekueche (tarta alsaciana) traditionala, 2 buc / 520g
-        Friedrich - Flammekueche (tarta alsaciana) cu ciuperci BIO, 2 buc /520g
-        Friedrich - Flammekueche  (tarta alsaciana) cu branza de capra, 2 buc /520g
 

           

      Jan Zandbergen este printre cei mai mari procesatori de carne din Europa (carne fresh, congelata, semipreparate si ready meals). De la acest producator importam articole pentru retail (Carrefour) si piese de carne congelata pentru Horeca. De exemplu:
-        Zandbergen - Muschiulet de porc – 250g - retail
-        Zandbergen - Muschi file de porc – marinat – 250g - retail
-        Zandbergen - Friptura de vita – 250g - retail
-        Zandbergen - Bucatele de pui pane BBQ si miere – 300g - retail
-        Zandbergen - Bucatele de pui pane – amestec picant – 300g - retail
-        Zandbergen - Diverse piese congelate pentru Horeca

              

Cesar Nieto este cel mai mare producator autorizat de porc Iberico-Bellota. Cesar Nieto are productie integrata pe verticala, avand ferme pentru cresterea porcilor, abator precum si fabrica de procesare a porcului Iberico crescut in fermele proprii. Porcul Iberico-Bellota este crescut in conditii speciale, liber, hranit majoritar cu ghinda, sacrificat dupa 14 luni, in general pe la 180kg, cand raportul carne/grasime este de cca 60/40, garantand astfel o textura si un gust deosebit. De la acest producator importam articole pentru pentru Horeca.
-        Diverse transe congelate (piese) – secreto, pluma, abanico, presa, cabecero (ceafa) etc
-        Specialitati “charcuterie”


        


De la Costa Brava importam piese carne congelata pentru Horeca. De exemplu:
-        Costa Brava - Muschiulet de porc marinat in sos de ciuperci
-        Costa Brava - Muschiulet de porc marinat in sos de rozmarin
-        Costa Brava - Medalion carne porc – calibrat
-        Costa Brava - Medalion carne vita - calibrat
Produse foarte versatile ce pot fi utilizate la diverse retete.


                 

De la Anzco Foods importam carne vita provenienta Noua Zelanda pentru Horeca, inclusiv renumita Ocean Beef
-        ANZCO - Striploin Ocean Beef maturat congelat
-        ANZCO - Itowagyu Brisket A4 maturat congelat
-        ANZCO - Prime Steer Striploin maturat congelat

       

De la La Charlotte importam prajituri pentru Horeca. 

    

De la Poopies importam prajituri pentru Horeca, respectiv gogosi, diverse sortimente.


      

De la Effepi importam prajituri pentru Horeca, respectiv tarte, profiterol si inghetate. 

  

De la Mekabe importam prajituri pentru Horeca, respectiv tarte si torturi.

  


De la Casa del gelato importam inghetate pentru retail 


123

Nu sunt produse în această categorie.