ADRIAEN BROWER OAKED - Bere bruna BIO, 10% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

ADRIAEN BROWER OAKED - Bere bruna BIO, 10% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 16.74 Lei

Adriaen Brower oaked - este o bere bruna cu 10% alc, produsa cu ingrediente provenite din agricultura organica.

Aceasta este o bere bruna, 100% organica, frumos echilibrata, refermentata in sticla, maturata in butoaie de stejar in care s-a tinut/produs in prealabil whisky sau cherry. In urma cererii crescande, aceasta bere a devenit recent o bere disponibila pentru export, odata cu marirea capacitatii de productie.

Adriaen Brower s-a nascut in Oudenaarde in 1605. Viata sa tumultoasa a fost condusa de spiritul sau liber, de natura sa aventuroasa si de interesul pentru situatiile iesite din comun, care includeau bineinteles si pasiunea pentru bere. Ulterior afacerea de bere a fost preluata de familia Roman.

Istoria familiei Roman este unica in Belgia: din 1545, timp de 14 generatii , tata-fiu, au produs bere belgiana de caliate apreciata de consumatorii locali. Totul a inceput cu Joos Roman care detinea un han cu numele De Clocke in localitatea Oudenaarde, aflata pe drumul comercial ce lega la acea vreme Franta de Germania. Roman Joos mai detinea o ferma, o moara, o casa de produs si comercializat malt si o berarie, toate furnizand produse pentru han, activitatea principala in anul 1545. In timp beraria a inceput sa se dezvolte , devenind treptat activitatea principala. Berile produse aici aveau un caracter local si regional, asta pana dupa al doilea razboi mondial cand Braseria Roman a dezvoltat un nou produs Romy Pils care a fost comercializat la nivel national.

Sub conducerea lui Louis Roman braseria ia amploare si de la o berarie care producea numai bere pils s-a transformat in ultima parte a secolului XX, inceputul sec XX! intr-o berarie care acum produce o mare varietate de beri. Berile produse sunt bine echilibrate si populare printre iubitorii de bere din Belgia, castigand diverse concursuri locale si internationale. Odata cu lansarea berilor Sloeber (1983), Ename Abbey (1990), Mater (1993), Black Hole (2005) si Gentse Strop (2011), beraria depaseste granitele tarii, incepand sa fie (re)cunoscuta si pe plan international.

Descoperă și celelalte beri ale Braseriei Roman!

Informatii produs
Ingrediente Apa, malt de orz*, zahar*, orz*, caramel*, hamei*, drojdie. *ingrediente din agricultura ecologica. Contine orz, malt de orz. Distribuitor certificat ecologic de: RO-ECO-026