• ROMAN ALE - Bere bruna 5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

Roman ale este o bere bruna cu 5% alcool.

Aceasta bere are o prospetime usor acidica. Atacul catifelat este urmat de arome de malt prajit, hamei, caramel și note de fructe care rezonează echilibrat cu finalul care vine cu o nota usor amaruie. 

Istoria familiei Roman este unica in Belgia: din 1545, timp de 14 generatii , tata-fiu, au produs bere belgiana de caliate apreciata de consumatorii locali. Totul a inceput cu Joos Roman care detinea un han cu numele De Clocke in localitatea Oudenaarde, aflata pe drumul comercial ce lega la acea vreme Franta de Germania. Roman Joos mai detinea o ferma, o moara, o casa de produs si comercializat malt si o berarie, toate furnizand produse pentru han, activitatea principala in anul 1545. In timp beraria a inceput sa se dezvolte , devenind treptat activitatea principala. Berile produse aici aveau un caracter local si regional, asta pana dupa al doilea razboi mondial cand Braseria Roman a dezvoltat un nou produs Romy Pils care a fost comercializat la nivel national.

Sub conducerea lui Louis Roman braseria ia amploare si de la o berarie care producea numai bere pils s-a transformat in ultima parte a secolului XX, inceputul sec XX! intr-o berarie care acum produce o mare varietate de beri. Berile produse sunt bine echilibrate si populare printre iubitorii de bere din Belgia, castigand diverse concursuri locale si internationale. Odata cu lansarea berilor Sloeber (1983), Ename Abbey (1990), Mater (1993), Black Hole (2005) si Gentse Strop (2011), beraria depaseste granitele tarii, incepand sa fie (re)cunoscuta si pe plan international.

Descoperă și celelalte beri ale Braseriei Roman!

Informatii produs
Ingrediente Apa, malt de orz, porumb, zahar, caramel, hamei. Contine malt de orz.

ROMAN ALE - Bere bruna 5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • Preţ cu TVA: 9,50 Lei


NOTA: Magazinul online Belfoods.ro face eforturi permanente pentru a actualiza toate informaţiile de pe site. Uneori insa se pot strecura inadvertente sau erori de operare. Producatorii pot modifica designul , ingredientele sau pretul unui produs fara preaviz. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.