• VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru dulce 2% alc. - 0.33l / produs in Franta

Val de France - L’Authentique French Cider - cidru dulce - un produs autentic traditional.

Este un cidru premium, 100% din fructe, NATURAL, produs din cele mai bune mere Frantuzesti pentru cidru. Fara zahar adaugat, doar cidru de mere. Produs cu metoda Franceza traditionala. Gustati acum aroma naturala, racoritoare si originala a unui cidru autentic.

Un cidru limpede, de o culoare portocaliu-aurie. Mirosul este de cidru, cu arome de mere proaspat culese, cu fermentatie scurta. Gustul este unul dulce cu note puternice de mar si caramel. Acest cidru poate insoti diverse tipuri de tarte, mancare thailandeza sau barbecue. Merele folosite: merele de cidru acidulate, cum ar fi Judor, variantele dulci-acrisoare ca Bedan.

Cidru este una dintre cele mai batrane bauturi din lume, fiind produsa inca din cele mai vechi timpuri, la fel ca si vinul. Desi nu are o data de nastere foarte clara, istoricii spun ca era produs inca din 1.500 i.Hr. in Mesopotamia, fiind o bautura apreciata chiar de pe vremea Imperiului Roman.

Cei care au adus cidrul la statutul de astazi sunt, insa, francezii. In nordul Frantei, in regiunile Bretania si Normandia, viile nu aveau parte de conditiile optime de dezvoltare, asa ca, in locul vinului, locuitorii din aceste zone au inceput sa produca cidru.

In secolul 11, cand Wilhelm Cuceritorul a intrat triumfator in Anglia, britanicii au fost cuceriți de normanzi, care au adus cu ei si obiceiul de a consuma cidru. Englezii au indragit repede aceasta bautura, care a devenit a doua cea mai consumata bautura alcoolica, după bere.

Cidrul franțuzesc - Este cel mai popular cidru, are de obicei un volum de alcool de circa 5%, este sec și dulceața lui provine doar din mere, iar acidul provine doar din fermentatia naturala. La acest cidru se foloseste in general un singur soi de mar ce poarta denumirea specifica de „mere pentru cidru”.

Informatii produs
Ingrediente Cidru de mere, antioxidant metabisulfit de potasiu. Contine sulfiti. Fara gluten.

VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru dulce 2% alc. - 0.33l / produs in Franta

  • Preţ cu TVA: 7,84 Lei


NOTA: Magazinul online Belfoods.ro face eforturi permanente pentru a actualiza toate informaţiile de pe site. Uneori insa se pot strecura inadvertente sau erori de operare. Producatorii pot modifica designul , ingredientele sau pretul unui produs fara preaviz. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.