Bere artizanala trapista, origine Belgia

Bere artizanala trapista, origine Belgia

CHIMAY BLEUE - Bere bruna 9% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

CHIMAY BLEUE - Bere bruna 9% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaChimay Bleue este o bere bruna de exceptie, cu parfum de mirodenii si fructe iar gustul amar prelungit aminteste de cafeaua prajita. Chimay Bleue ofera un parfum puternic si un gust..

21.00 Lei

CHIMAY DOREE - Bere blonda 4.8% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

CHIMAY DOREE - Bere blonda 4.8% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaChimay Doree, cunoscuta ca si Chimay Gold este o bere usoara (legere) de 4,8% alcool care pentru multa vreme a fost berea consumata de catre calugari si personalul colaborator care lu..

17.00 Lei

CHIMAY ROUGE - Bere aramie 7% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

CHIMAY ROUGE - Bere aramie 7% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaChimay Rouge a fost prima bere produsa de calugarii trapisti de la manastirea Scourmont. Principalele caracteristici ale acestei beri sunt culoarea aramie, aroma de fructe, un gust echi..

18.00 Lei

CHIMAY TRIPLE - Bere blonda 8% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

CHIMAY TRIPLE - Bere blonda 8% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaChimay Triple are un continut de alcool de 8%, o culoare aurie si este putin tulbure. Aroma berii Chimay Triple este data de parfumul de hamei cu nuante de strugure si mar copt.&n..

18.00 Lei

chimay-bere-trapista-belgia-oferta-speciala-artizanala chimay-bere-trapista-belgia-oferta-speciala-artizanala Sale
13% off
13% off

Oferta speciala - 2 beri Chimay: 1 Chimay Bleue, +1 Chimay Rouge, 0.33l +1 desfacator / bere trapista Belgia

Oferta Speciala contine 2 beri Chimay 0,33l, 1buc Chimay BLEUE, 1buc Chimay ROUGE impreuna cu un desfacator de bere Chimay.Produsul nu este permanent pe stoc, disponibilitate de cateva ori pe an.Un cadou excelent pentru o persoana care este un bautor..

35.00 Lei40.00 Lei

bere-trapista-belgia-rochefort-6-8-oferta-speciala bere-trapista-belgia-rochefort-6-8-oferta-speciala Sale
15% off
15% off

Oferta Speciala - 2 beri trapiste de la braseria ROCHEFORT: Rochefort 6, Rochefort 8 - la pret special/ bere trapista Belgia

Oferta Speciala - beri trapiste de la braseria Rochefort: Rochefort 6, Rochefort 8 - la pret special / bere trapista BelgiaTrappistes Rochefort 6 - bere bruna, trapista belgiana de 7.5% alc, 0.33lAceasta bere trapista este produsa doar cateva saptama..

29.00 Lei34.00 Lei

oferta-speciala-4-beri-chimay-rouge-bere-aramie oferta-speciala-4-beri-chimay-rouge-bere-aramie Sale
19% off
19% off

Oferta Speciala - 4 beri CHIMAY ROUGE - Bere aramie 7% alc. - 0.33l - la pret special / bere trapista Belgia

Oferta Speciala - 4 beri CHIMAY ROUGE - Bere aramie 7% alc. - 0.33l - la pret special / bere trapista BelgiaChimay Rouge a fost prima bere produsa de calugarii trapisti de la manastirea Scourmont. Principalele caracteristici ale acestei beri sunt cul..

52.00 Lei64.00 Lei

TRAPPISTES ROCHEFORT 10 - Bere bruna 11,3% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

Trappistes Rochefort 10 - bere bruna, trapista belgiana de 11.3% alc, 0.33lIn anul 1952 cand braseria a fost modernizata pentru a face fata cererii comerciale, s-a acordat o atentie deosebita dezvoltarii primelor 2 sortimente de bere Rochefort si ne ..

21.00 Lei

TRAPPISTES ROCHEFORT 6 - Bere bruna 7.5% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

Trappistes Rochefort 6 - bere bruna, trapista belgiana de 7.5% alc, 0.33lAceasta bere artizanala,  trapista este produsa doar cateva saptamani pe an de catre calugarii Manastirii Saint-Remy din Rochefort, reprezentand doar 1% din totalul product..

17.00 Lei

TRAPPISTES ROCHEFORT 8 - Bere bruna 9,2% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

Trappistes Rochefort 8 - bere bruna, trapista belgiana de 9,2% alc, 0.33lIstoria si providenta divina sunt evidente pentru Rochefort 8. Inca de la concepere, in anul 1960 cultura de drojdii dezvoltata de braserii de la Manastirea Saint-Remy a produs ..

19.00 Lei

WESTMALLE DOUBLE - Bere bruna 7% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

WESTMALLE DOUBLE - Bere bruna 7% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaWestmalle Double este o bere trapista belgiana. De un rosu intunecat, aceasta bere Dubbel este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea We..

16.00 Lei

WESTMALLE TRIPLE - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

WESTMALLE TRIPLE - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere trapista BelgiaWestmalle Triple este o bere trapista belgiana.Aceasta bere blonda este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle. O bere cu m..

18.00 Lei

Afişare 1 - 12 din 12 (1 pagini)

Berile artizanale Trapiste se produc numai in cadrul manastirilor trapiste.

Pentru ca o bere sa se califice pentru certificarea "Trappist", productia de bere trebuie sa fie intr-o manastire, calugarii trebuie sa se ocupe si sa controleze toate etapele procesului de productie iar profiturile din  vanzare trebuie folosite pentru a sprijini manastirea sau programe de caritate.

Poate sa para curios ca niste calugari sa-si dedice timp pentru prepararea berii. De fapt, calugarii respecta regulile Sf Benedictus, care cerea calugarilor sa se hraneasca si sa bea numai din fructul muncii lor efective, fizice.

Inca din Evul Mediu cateva manastiri au devenit foarte active in fabricarea berii,  bautura considerata "miraculoasa", fiind o bariera sigura contra epidemiilor motiv pentru care berea se bea in loc de apa. Din aceasta traditie s-au nascut berile begiene cele mai renumite. Beri in intregime naturale fara aditivi conservanti s-au alte chimicale, ele sunt cautate de catre toti cunoscatorii de bere si sunt simbolul perfectiunii in arta berii.

 

Ca si "Bordeaux", Champane" , atributul "Trappist" este un termen de origine controlat: acest termen spune de unde vin berile, respectiv locul de productie. Berile Trapiste sunt in cea mai mare parte beri cu fermentare superioara (inalta), foarte diferite unele fata de altele. Clasificarea de "Trappist' este facuta numai de catre Asociatia Internationala Trapista. 

Berea Trapista este diferita de Berea de Abbey si de alte bere speciale.

In prezent numai unsprezece manastiri din intreaga lume se califica pentru folosirea termenului "Trappist", dintre care sase sunt in Belgia, doua in Tarile de Jos, una in Austria, una in Statele Unite si una in Italia. 

Berile "Trappist" recunoscute sunt urmatoarele: Chimay, Achel, Westmalle, La Trappe, Orval, Spencer, Rochefort, Tre Fontane, Westvleteren, Engelszell si ZundertPentru mai multe informatii despre clasificarea berii produse in Belgia, vezi materialul “Despre berea belgiana” din bara de Info generale.