bere-trapista-belgia-rochefort-6-8-oferta-speciala

bere-trapista-belgia-rochefort-6-8-oferta-speciala

  • 34.00 Lei

  • 44.00 Lei

Oferta Speciala - beri trapiste de la braseria Rochefort: Rochefort 6, Rochefort 8 + 1 pahar / bere trapista Belgia

Trappistes Rochefort 6 - bere bruna, trapista belgiana de 7.5% alc, 0.33l

Aceasta bere trapista este produsa doar cateva saptamani pe an de catre calugarii manastii Saint-Remy din Rochefort, reprezentand doar 1% din totalul productiei. Este o bere predominant servita oaspetilor abatiei. Dintre cele 3 beri Rochefort, aceasta este cea mai ''cuminte'' bere, facand-o astfel mult mai accesibila. Gustul sau nu este la fel de complex si bogat precum al celorlalte 2 beri. Cu toate acestea este o bere cu un caracter special, cu gust usor fructat, cu nuante herbale, de malt, usor dulceaga, cu miros combinat de biscuite, caramel si pere. Gustul sec, amarui cu usoare nuate de cuisoare apare de abia la sfarsitul degustarii.

Aceasta bere are originile in 1899, cand la manastirea Saint Remy din Rochefort calugarii au dorit sa produca o bautura speciala, pe post de medicament pentru bolnavi. Astfel, Rochefort 6 a început ca o bere concepută numai pentru "scopuri medicinale", atingând forma sa actuală dupa cele 2 razboaie mondiale, cu puțin ajutor de la ceilalți trapisti de la Chimay. Reteta actuala a fost introdusa pe piata in anul 1953.

Trappistes Rochefort 8 - bere bruna, trapista belgiana de 9,2% alc, 0.33l

Istoria si providenta divina sunt evidente pentru Rochefort 8. Inca de la concepere, in anul 1960 cultura de drojdii dezvoltata de braserii de la manastirea Saint-Remy a produs rapid esterii caracterisitici acestei beri. Mai mult, chiar si astazi aceasta bere trapista foloseste apa bogata in calciu din izvorul Tridaine, aflat langa manastire. Aceasta apa de izvor se spune ca are o compozitie unica care ajuta calugarii sa transforme aceasta apa in berea bruna pe care o cunoastem astazi.

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, zahar, cereale fara malt, drojdie de bere, hamei.
Valori nutritionale
Etichete: TRAPPISTES