ENAME BLOND - bere blonda, de abatie, 6.6% alcool
Aceasta este o bere blonda, de abatie, refermentata in sticla, bere cu un continut mai mic de alcool (fata de alte beri de abatie), dezvoltata special pentru a putea stinge setea. Berea are un parfum pronuntat frutat, cu nuante de citrice, malt, fructe si hamei care vor incanta papilele, gustul terminandu-se cu un accent lung, sec.
In secolul X raul Scheldt servea ca granita intre cele 2 mari puteri/imperii Franta si Germania, Ename fiind un important punct strategic de-a lungul acestui rau. In anul 1063 in localitatea Ename se infiinteaza o manastire Benedictina. Ca orice manastire, aceasta incepe si productia de bere. Din secolul X pana in secolul XVIII aceasta manastire a fost cel mai important loc al localitatii Ename, manastirea devine practic inima localitatii, toate activitatile din zona sprijineau buna desfasurare a activitatii monahale. Din pacate manastirea a fost inchisa dupa revolutia franceza si tot ce a ramas pana astazi sunt doar urmele (ruinele) acestei manastiri. Din fericire, berea Ename nu a disparut. Braseria Roman a preluat reteta initiala Benedictina a berii ENAME si produce acum 5 tipuri diferite de bere de abatie, fiecare cu un caracter aparte.
Istoria familiei Roman este unica in Belgia: din 1545, timp de 14 generatii , tata-fiu, au produs bere belgiana de caliate apreciata de consumatorii locali. Totul a inceput cu Joos Roman care detinea un han cu numele De Clocke in localitatea Oudenaarde, aflata pe drumul comercial ce lega Franta de Germania. La acea vreme Roman Joos mai detinea o ferma, o moara, o casa de produs si comercializat malt si o berarie, toate furnizand produse pentru han, activitatea principala in anul 1545. In timp beraria a inceput sa se dezvolte , devenind treptat activitatea principala. Berile produse aici aveau un caracter local si regional, asta pana dupa al doilea razboi mondial cand Braseria Roman a dezvoltat un nou produs Romy Pils care a fost comercializat la nivel national.
Sub conducerea lui Louis Roman braseria ia amploare si de la o berarie care producea numai bere pils s-a transformat in ultima parte a secolului XX, inceputul sec XX! intr-o berarie care acum produce o mare varietate de beri. Berile produse sunt bine echilibrate si populare printre iubitorii de bere din Belgia, castigand diverse concursuri locale si internationale. Odata cu lansarea berilor Sloeber (1983), Ename Abbey (1990), Mater (1993), Black Hole (2005) si Gentse Strop (2011), beraria depaseste granitele tarii, incepand sa fie (re)cunoscuta si pe plan international.
Descoperă și celelalte beri ale Braseriei Roman!
Informatii produs |
Ingrediente |
Apa, malt de orz, hamei, drojdie, zahar candel.
Contine malt de orz |