CHOUFFE SOLEIL - Bere blonda 6% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

CHOUFFE SOLEIL - Bere blonda 6% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 11.47 Lei

Eticheta produsului Chouffe Soleil va spune imediat despre ce este vorba cu aceasta bere.  Mascotele berariei D’Achouffe,  gnomii (piticii), cunoscute de la berea blonda La Chouffe și berea bruna Mc Chouffe, se pregătesc pentru un picnic deosebit, scaldat in soarele placut al primaverii.

Aceasta este o bere sezoniera, noua, nefiltrata, blonda, re-fermentata in sticla si care este surprinzator de revigoranta, datorita aromelor sale de fructe si ierburi, precum si datorita unei nuante finale de citrice. Este o bere racoritoare, cu caracter, care stinge setea.

Chouffe Soleil se produce numai intre lunile aprilie și octombrie. De fapt, Chouffe Soleil a preluat stafeta de la Chouffe Bière du Soleil (4,5% ABV), care a disparut de pe piața.  Aceasta a fost o bere usoara,  de culoarea chihlimbarului, care a avut gust plin și care a fost preparata folosind orz prajit, grau si secara. Cu toate acestea, aceasta bere usoara, dar complet rotunda la gust, a fost lansata in piata prematur, inaintea timpului sau si a fost ulterior retrasa  din piata. Insa timpurile s-au schimbat acum….

Chouffe Soleil se alatura astfel familiei Chouffe,  prezenta in Romania cu berea blonda La Chouffe, berea bruna Mc Chouffe, berea IPA Houblon Chouffe.

Braseria D'Achouffe este așezată pe dealurile verzi în inima munților Ardeni belgieni, o locație despre care se zvonește că este casa mistică a gnomilor Chouffe. Braseria a fost fondată in 1982, iar in timp berile speciale produse aici au câștigat o recunoaștere și loialitate pasională în multe țări din întreaga lume.

La sfârșitul anilor '70, Pierre Gobron și Christian Bauweraerts s-au angajat într-o încercare de a produce beri de specialitate, deosebite de orice bere disponibila în acel moment. La 27 august 1982, primul lot din LA CHOUFFE a fost terminat și "Voila!". Berile de la braseria D’Achouffe sunt acum disponibile în mai mult de 20 de țări din întreaga lume.

La mijlocul anului 2006, Gobron și Bauweraerts au ales să încredințeze viitorul indragitilor gnomi lui Duvel Moortgat, ambii fondatorii ramanand încă implicați în operațiunile de fabricare a berii.

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, hamei, drojdie de bere, zahar invertit.