MC CHOUFFE - Bere bruna 8% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

MC CHOUFFE - Bere bruna 8% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 17.00 Lei

MC CHOUFFE - Bere bruna 8% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

Mc Chouffe, o bere bruna, este sora cu berea blonda La Chouffe si a intrat pe piata in anul 1987. Mc Chouffe urmareste sa se pozitioneze undeva la mijloc intre o bere traditionala de abatie (apartinand stilului de bere "dubbel’) si  berea de tip scotch ale (desi acesta din urma ofera in general un gust de malt mult mai pronuntat decat cel prezentat de Mc Chouffe).

Braseria d'Achouffe se refera la aceasta bere ca la un "Ardense sKotch", o bere sKotch din Ardenii belgieni.  Cuvantul olandez pentru gnom (pitic) este "Kabouter", de aici vine aparitia literei K din ‘sKotch’. In comparatie cu alte beri re-fermentate, gustul unui Mc Chouffe este intr-adevar destul de neutru. Odata turnata in pahar, aceasta bere nefiltrata, bruna este o sarbatoare pentru ochi datorita culorii sale profunde de rubin-rosu.

La degustare nasul se umple imediat cu arome puternice, acestea fiind insotite de un conținut de alcool respectabil. Anasonul și nuanta de dulce din cereale se află în central degustarii și sunt completate frumos de o aromă cremoasă de caramel. În ciuda aromei provocatoare a berii, gustul sau este surprinzător de blând, nu foarte amar, dând impresii de fructe, cum ar fi nuante de pere. 

Braseria D'Achouffe este așezată pe dealurile verzi în inima munților Ardeni belgieni, o locație despre care se zvonește că este casa mistică a gnomilor Chouffe. Braseria a fost fondată in 1982, iar in timp berile speciale produse aici au câștigat o recunoaștere și loialitate pasională în multe țări din întreaga lume.

La sfârșitul anilor '70, Pierre Gobron și Christian Bauweraerts s-au angajat într-o încercare de a produce beri de specialitate, deosebite de orice bere disponibila în acel moment. La 27 august 1982, primul lot din LA CHOUFFE a fost terminat și "Voila!". Berile de la braseria D’Achouffe sunt acum disponibile în mai mult de 20 de țări din întreaga lume.
La mijlocul anului 2006, Gobron și Bauweraerts au ales să încredințeze viitorul indragitilor gnomi lui Duvel Moortgat, ambii fondatorii ramanand încă implicați în operațiunile de fabricare a berii.

* RetuRO - ambalaj cu garantie. La pretul articolului se adauga 50bani/ambalaj (sticla, doza, pet)

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, hamei, drojdie de bere, zahar invertit.
Etichete: CHOUFFE