ROMAN LAGER - Bere blonda 5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

ROMAN LAGER - Bere blonda 5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 10.71 Lei

Roman Lager este o bere blonda cu 5% alcool.

O bere cu arome discrete, curate, cu note de malt si hamei, in plus cu o prezenta subtila a fructelor in aroma. Berea are un gust racoritor, cu un atac frumos de malț care se transforma perfect in hamei subtili si are un final proaspat, usor amar.

Istoria familiei Roman este unica in Belgia: din 1545, timp de 14 generatii , tata-fiu, au produs bere belgiana de caliate apreciata de consumatorii locali. Totul a inceput cu Joos Roman care detinea un han cu numele De Clocke in localitatea Oudenaarde, aflata pe drumul comercial ce lega la acea vreme Franta de Germania. Roman Joos mai detinea o ferma, o moara, o casa de produs si comercializat malt si o berarie, toate furnizand produse pentru han, activitatea principala in anul 1545. In timp beraria a inceput sa se dezvolte , devenind treptat activitatea principala. Berile produse aici aveau un caracter local si regional, asta pana dupa al doilea razboi mondial cand Braseria Roman a dezvoltat un nou produs Romy Pils care a fost comercializat la nivel national.

Sub conducerea lui Louis Roman braseria ia amploare si de la o berarie care producea numai bere pils s-a transformat in ultima parte a secolului XX, inceputul sec XX! intr-o berarie care acum produce o mare varietate de beri. Berile produse sunt bine echilibrate si populare printre iubitorii de bere din Belgia, castigand diverse concursuri locale si internationale. Odata cu lansarea berilor Sloeber (1983), Ename Abbey (1990), Mater (1993), Black Hole (2005) si Gentse Strop (2011), beraria depaseste granitele tarii, incepand sa fie (re)cunoscuta si pe plan international.


Informatii produs
Ingrediente Apa, malt de orz, porumb, zahar, hamei. Contine malt de orz.