VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru cu lamaie-ghimbir 4.5% alc. - 0.33l / produs in Franta

VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru cu lamaie-ghimbir 4.5% alc. - 0.33l / produs in Franta

  • 9.90 Lei

Val de France - L’Authentique French Cider - cidru cu lamaie si ghimbir - un produs autentic traditional.

Este un cidru premium, 100% din fructe, NATURAL, produs din cele mai bune mere Frantuzesti pentru cidru, cu suc de lamaie si aroma naturala de ghimbir si lamaie. Fara zahar adaugat, doar cidru de mere. Produs cu metoda Franceza traditionala. Gustati acum aroma naturala, racoritoare si originala a unui cidru autentic.

Cidru usor tulbure, de o culoare aramie. Mirosul este de cidru intens, cu note de lamaie si ghimbir. La gust este generos si gentil cu un atac de aciditate si cu o astringenta scazuta. Carbonatarea este obtinuta in mod natural datorita zaharului continut in fructe. Are un echilibru perfect intre cidru, ghimbir si lamaie. Acest cidru este ideal pentru pauzele din timpul verii si poate acompania orice fruct de sezon. Merele folosite: merele de cidru acidulate, cum ar fi Avrolles, variantele dulci ca Douce Coët.

Cidru este una dintre cele mai batrane bauturi din lume, fiind produsa inca din cele mai vechi timpuri, la fel ca si vinul. Desi nu are o data de nastere foarte clara, istoricii spun ca era produs inca din 1.500 i.Hr. in Mesopotamia, fiind o bautura apreciata chiar de pe vremea Imperiului Roman.

Cei care au adus cidrul la statutul de astazi sunt, insa, francezii. In nordul Frantei, in regiunile Bretania si Normandia, viile nu aveau parte de conditiile optime de dezvoltare, asa ca, in locul vinului, locuitorii din aceste zone au inceput sa produca cidru.

In secolul 11, cand Wilhelm Cuceritorul a intrat triumfator in Anglia, britanicii au fost cuceriți de normanzi, care au adus cu ei si obiceiul de a consuma cidru. Englezii au indragit repede aceasta bautura, care a devenit a doua cea mai consumata bautura alcoolica, după bere.

Cidrul franțuzesc - Este cel mai popular cidru, are de obicei un volum de alcool de circa 5%, este sec și dulceața lui provine doar din mere, iar acidul provine doar din fermentatia naturala. La acest cidru se foloseste in general un singur soi de mar ce poarta denumirea specifica de „mere pentru cidru”.

Informatii produs
Ingrediente Cidru de mere, suc de lamaie din concentrat, aroma naturala de ghimbir si lamaie, antioxidant metabisulfit de potasiu. Contine sulfiti. Fara gluten.
Etichete: VAL DE FRANCE