VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru cu zmeura 4.5% alc. - 0.33l / produs in Franta

VAL DE FRANCE - L'AUTHENTIQUE FRENCH CIDER - Cidru cu zmeura 4.5% alc. - 0.33l / produs in Franta

  • 11.50 Lei

Val de France - L’Authentique French Cider - cidru cu zmeura - un produs autentic traditional.

Este un cidru premium, 100% din fructe, NATURAL, produs din cele mai bune mere Frantuzesti pentru cidru, cu suc de zmeura. Fara zahar adaugat, doar cidru de mere. Produs cu metoda Franceza traditionala. Gustati acum aroma naturala, racoritoare si originala a unui cidru autentic.

Cidru limpede, de o culoare rosiatica. Mirosul este intens de aroma de zmeura. O combinatie excelenta intre cidru si zmeura care se completeaza bine si dau un gust usor sec.  Carbonatarea este obtinuta in mod natural datorita zaharului continut in fructe. Acest cidru poate insoti branzeturi de capra, carnea de porc sau peste precum cod. Merele folosite: merele de cidru acidulate, cum ar fi Avrolles, variantele dulci-acrisoare ca Douce Moën.

Cidru este una dintre cele mai batrane bauturi din lume, fiind produsa inca din cele mai vechi timpuri, la fel ca si vinul. Desi nu are o data de nastere foarte clara, istoricii spun ca era produs inca din 1.500 i.Hr. in Mesopotamia, fiind o bautura apreciata chiar de pe vremea Imperiului Roman.

Cei care au adus cidrul la statutul de astazi sunt, insa, francezii. In nordul Frantei, in regiunile Bretania si Normandia, viile nu aveau parte de conditiile optime de dezvoltare, asa ca, in locul vinului, locuitorii din aceste zone au inceput sa produca cidru.

In secolul 11, cand Wilhelm Cuceritorul a intrat triumfator in Anglia, britanicii au fost cuceriți de normanzi, care au adus cu ei si obiceiul de a consuma cidru. Englezii au indragit repede aceasta bautura, care a devenit a doua cea mai consumata bautura alcoolica, după bere.

Cidrul franțuzesc - Este cel mai popular cidru, are de obicei un volum de alcool de circa 5%, este sec și dulceața lui provine doar din mere, iar acidul provine doar din fermentatia naturala. La acest cidru se foloseste in general un singur soi de mar ce poarta denumirea specifica de „mere pentru cidru”.

* RetuRO - ambalaj cu garantie. La pretul articolului se adauga 50bani/ambalaj (sticla, doza, pet)

Informatii produs
Ingrediente Cidru de mere, suc de zmeura din concentrat, aroma naturala de zmeura, antioxidant metabisulfit de potasiu. Contine sulfiti. Fara gluten.
Etichete: VAL DE FRANCE