WESTMALLE DOUBLE - Bere bruna 7% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

WESTMALLE DOUBLE - Bere bruna 7% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

  • 16.00 Lei

WESTMALLE DOUBLE - Bere bruna 7% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

Westmalle Double este o bere trapista belgiana.

De un rosu intunecat, aceasta bere Dubbel este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle. O bere cu maturare in butoi de lemn si refermentare in sticla. Are o aroma de malț special si o savoare bogată și complexă, in acelasi timp fructată și condimentată.

In trecut, dacă comandați un Westmalle erati servit automat cu un Double. Nu era o coincidență, deoarece această bere trapistă a fost prima bere facuta in manastire. Multa vreme manastirea a produs numai aceasta bere. Reteta actuala dateaza din 1926, cand s-au adaugat mai multe ingrediente la reteta deja stabilita in 1856. Initial berea era turnata in sticle manual, sticlele fiind de 750ml. Sticlele de 330ml au aparut cu mult mai tarziu, in 1934. Toate informatiile legate de bere se gaseau pe dop, etichetele fiind introduse tarziu, incepand cu 1987. Intre zidurile manastirii trapiste din Westmalle sunt produse acum trei tipuri de bere: Westmalle Tripel, Westmalle Dubbel, Westmalle Extra. Berile Tripel și Dubbel sunt oferite spre vanzare: aceste beri sunt disponibile în Belgia și Olanda și în mai multe locuri selectate din lume. Berea Extra se prepară doar de două ori pe an și este numai pentru uz intern: călugării și oaspeții abației beau această băutură la prânz.

Manastirea Trapista din Westmalle (numită oficial Abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Jezus) a fost înființată la 6 iunie 1794, dar comunitatea nu a fost ridicată la rangul de manastire Trapista pana pe 22 aprilie 1836. Martinus Dom, primul abate, a decis ca abatia sa isi produca propria bere, iar prima bere a fost preparata la 1 august 1836 si prima degustare a avut loc la 10 decembrie 1836. Primii berari din cadrul manastirii au fost părintii Bonaventura Hermans și Albericus Kemps. Prima bere a fost descrisă ca fiind cu continut redus de alcool și mai degrabă dulce. În 1856, călugării au adăugat o a doua bere: prima bere brună puternică. Această bere brună este astăzi considerată ca fiind prima bere dubla a manastirii (dubbel, în limba olandeză). Actuala bere dubbel este derivata dintr-o rețetă preparată mai întâi în 1926. Vânzările locale au început în 1856, iar cea mai veche vânzare a fost înregistrată la 1 ianuarie 1861. Fabrica de bere a fost extinsă și reconstruită în 1865, pe baza exemplului stabilit de manastirea Trapista Forges (langa Chimay). Vanzarile de bere către comercianți au început în 1921.

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, zahar, hamei, drojdie de bere
Valori nutritionale
Etichete: WESTMALLE