DUVEL TRIPEL HOP CITRA - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

DUVEL TRIPEL HOP CITRA - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 18.00 Lei

DUVEL TRIPEL HOP CITRA o bere noua de exceptie.

Numele te poate induce in eroare dar nu vorbim de bere cu lamaie, vorbim de o bere tripel clasica.

DUVEL TRIPEL HOP CITRA - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

Incepând cu anul 2007, braseria Duvel Moortgat s-a ocupat cu dezvoltarea unei beri noi la a carei productie sa se foloseasca trei soiuri diferite de hamei. S-a facut acest lucru tocmai pentru a oferi noii sale beri Duvel o întorsătură surprinzătoare de gust. Ulterior in fiecare primăvară s-a lansat cate un nou Tripel Hop unic, care a completat restul gamei Duvel.
Dupa 6 editii, rezultand 6 variante diferite de Tripel Hop, mai târziu, în 2016, Duvel a plecat în căutarea celei mai reusite variante de Duvel Tripel Hop. Mai mult de 5.000 de fani au gustat și au votat, iar Duvel Tripel Hop Citra a fost în mod clar berea favorita. Duvel Tripel Hop cu Citra nu numai că a câștigat o medalie de aur la Bruxelles Beer Challenge, dar a fost si distinsa cu trofeul bautorului de bere la Festivalul Beer Zythos.
Braserii de la Duvel Moortgat nu adaugă pur și simplu un al treilea soi de hamei la crearea lui Tripel Hop, ei aplica, de asemenea, un proces special de uscare a hameiului. În acest caz, în afară de adăugarea hameiului obișnuit în timpul procesului de productie a berii, se adaugă conuri suplimentare de hamei într-o etapă ulterioară a procesului de fabricare a berii. Acest lucru intensifică și îmbunătățesc aromele de hamei din berea finala. Cel de-al treia soi de hamei adaugat este cultivat în Valea Yakima din Washington (SUA) și îmbogățește gustul cu tente proaspete de grapefruit și fructe tropicale.

Secretul gustului amarui subtil a lui Duvel se află în hameiul și drojdiile folosite în timpul procesului de fabricare a berii. Drojdia este cultivată din aceeași sursă pe care a adus-o Albert Moortgat cu el din Scoția în 1918. Duvel își datorează gustul său sofisticat procesului unic de condiționare a berii in sticle ce are loc pe o perioada de 90 de zile: berea este tinuta 2 săptămâni în "pivnițele calde" unde are loc o a doua fermentație, dupa care este tinuta inca 6 saptamani in "pivnițele reci". Numai atunci cand gustul final este atins, berea este gata să fie expediata și apreciata în întreaga lume.

* RetuRO - ambalaj cu garantie. La pretul articolului se adauga 50bani/ambalaj (sticla, doza, pet)

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, hamei, drojdie de bere, glucoza
Etichete: DUVEL