HOUBLON CHOUFFE - Bere blonda, IPA 9% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

HOUBLON CHOUFFE - Bere blonda, IPA 9% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

  • 16.00 Lei

HOUBLON CHOUFFE - Bere blonda, IPA 9% alc. - 0.33l / bere speciala Belgia

Houblon Chouffe este o bere crossover - o interpretare belgiana a Indian Pale Ale (IPA), stil de bere originar din Anglia. Ce inseamana o bere IPA la origini? Inseamna ca la bere a fost adaugat hamei suplimentar, pentru a se asigura ca berea va supravietui calatoriei pe mare spre India - de aici si numele de IPA. In ultima vreme, berea  IPA – in esenta o bere mai amaruie - a devenit tot mai bauta atat in Europa cat si in Statele Unite, 

Braseria d'Achouffe a fost unul dintre primii producatori belgieni care au vazut potențialul pe acest segment de bere si a lansat propria bere IPA in anul 2006. In reteta sa de IPA braseria a introdus inclusiv hamei american. Rezultatul este berea Houblon Chouffe, o bere care este de trei ori mai amara decat berea La Chouffe. Aceasta este o bere care cu siguranta nu ii dezamageste pe cei care cauta o bere amara cu gust intens de hamei! Houblon Chouffe vine cu o explozie imediata a aromelor pure de hamei, cu diverse elemente care “te apuca de nas” si iti mangaie cerul gurii.

La degustare Houblon Chouffe porneste cu o atingere de citrice, cu o  nuanta proeminenta de grapefruit, nuanta care ulterior se pierde in diversele nuante de cereale si hamei. In mod surprinzator, aceasta este o bere hotarata, susținuta si de un continut de alcool generos cu un final al degustarii placut si sec. O bere puternica si plina de caracter, atat pentru iubitorii acestui stil, cat si pentru cunoscatorii adevarati de bere.

Braseria D'Achouffe este așezată pe dealurile verzi în inima munților Ardeni belgieni, o locație despre care se zvonește că este casa mistică a gnomilor Chouffe. Braseria a fost fondată in 1982, iar in timp berile speciale produse aici au câștigat o recunoaștere și loialitate pasională în multe țări din întreaga lume.

La sfârșitul anilor '70, Pierre Gobron și Christian Bauweraerts s-au angajat într-o încercare de a produce beri de specialitate, deosebite de orice bere disponibila în acel moment. La 27 august 1982, primul lot din LA CHOUFFE a fost terminat și "Voila!". Berile de la braseria D’Achouffe sunt acum disponibile în mai mult de 20 de țări din întreaga lume.

La mijlocul anului 2006, Gobron și Bauweraerts au ales să încredințeze viitorul indragitilor gnomi lui Duvel Moortgat, ambii fondatorii ramanand încă implicați în operațiunile de fabricare a berii.

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, hamei, drojdie de bere, zahar invertit.
Etichete: CHOUFFE