WESTMALLE TRIPLE - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

WESTMALLE TRIPLE - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

  • 18.00 Lei

WESTMALLE TRIPLE - Bere blonda 9.5% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

Westmalle Triple este o bere trapista belgiana.

Aceasta bere blonda este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle. O bere cu maturare in butoi de lemn si refermentare in sticla. O bere cu arome fructate și de hamei, pe cât de agreabile, pe atât de nuanțate. O bere cu totul exceptionala. Acum dacă comandați un Westmalle sunteti servit cu un Triple, asta din cauza ca acum, 75% din vanzarea manastirii este reprezentata de aceasta bere. In trecut era exact invers, Double reprezenta cel mai vandut produs.

Daca ne intoarcem in timp, la anul 1934, inaugurarea unei noi unitati de productie coincide cu lansarea unei noi beri: Westamalle Tripel. Aceasta bere este considerata ca fiind "mama" tuturor berilor Triple din Belgia. Intre zidurile manastirii trapiste din Westmalle sunt produse acum trei tipuri de bere: Westmalle Tripel, Westmalle Dubbel, Westmalle Extra. Berile Tripel și Dubbel sunt oferite spre vanzare: aceste beri sunt disponibile în Belgia și Olanda și în mai multe locuri selectate din lume. Berea Extra se prepară doar de două ori pe an și este numai pentru uz intern: călugării și oaspeții abației beau această băutură la prânz.

Manastirea Trapista din Westmalle (numită oficial Abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Jezus) a fost înființată la 6 iunie 1794, dar comunitatea nu a fost ridicată la rangul de manastire Trapista pana pe 22 aprilie 1836. Martinus Dom, primul abate, a decis ca abatia sa isi produca propria bere. Aceasta (prima) bere a fost preparata la 1 august 1836 si prima degustare a avut loc la 10 decembrie 1836. Primii berari din cadrul manastirii au fost părintii Bonaventura Hermans și Albericus Kemps. Prima bere a fost descrisă ca fiind cu continut redus de alcool și mai degrabă dulce. În 1856, călugării au adăugat o a doua bere, aceasta fiind prima bere brună puternică. Această bere brună este astăzi considerată ca fiind prima bere dubla a manastirii (dubbel, în limba olandeză). Actuala bere dubbel este derivata dintr-o rețetă preparată mai întâi în 1926. Vânzările locale au început în 1856. Fabrica de bere a fost extinsă și reconstruită în 1865, pe baza exemplului stabilit de manastirea Trapista Forges (langa Chimay). Vanzarile de bere către comercianți au început în 1921.

* RetuRO - ambalaj cu garantie. La pretul articolului se adauga 50bani/ambalaj (sticla, doza, pet)

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, zahar, hamei, drojdie de bere
Valori nutritionale
Etichete: WESTMALLE