TRAPPISTES ROCHEFORT 10 - Bere bruna 11,3% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

TRAPPISTES ROCHEFORT 10 - Bere bruna 11,3% alc. - 0.33l / bere trapista Belgia

  • 20.00 Lei

Trappistes Rochefort 10 - bere bruna, trapista belgiana de 11.3% alc, 0.33l

In anul 1952 cand braseria a fost modernizata pentru a face fata cererii comerciale, s-a acordat o atentie deosebita dezvoltarii primelor 2 sortimente de bere Rochefort si ne referim aici la Rochefort 6 si Rochefort 10. Comparativ cu sora sa mai mica - numarul 6, Rochefort 10 este o bere puternica, tare, in al carui proces de productie s-au folosit 2 tipuri de malt, amidon de grau, 2 tipuri de hamei si drojdia speciala dezvoltata de calugarii Manastirii Saint-Remy din Rochefort.

Aceasta este o bere brun roscata cu arome de grau prajit, fructe coapte (smochine, cirese), nuci si ciocolata neagra, cu nuante de plante de hamei. Toate acestea se regasesc in gust pana la finalizarea degustarii. Cunoscatorii compara aceasta bere cu vin, whisky sau porto. 

Astfel, cu un gust intens, bogat si corpolenta berea Rochefort este si bautura si mancare in acelasi timp. Aceasta incarcare nutritiva nu este o intamplare. Calugarii de la Manastirea Saint-Remy, locul unde se produce aceasta bere urmau o dieta stricta in care pestele, carnea si branza nu faceau parte din meniu. Ca urmarea au dezvoltat aceasta bere si pentru a suplimenta dieta lor restransa in elemente nutritive.

Informatii produs
Ingrediente apa, malt de orz, zahar, amidon de grau, drojdie de bere, hamei.
Valori nutritionale
Etichete: TRAPPISTES